Bilet do Delhi

Proponujemy tutaj zamieszczanie ofert zakupu czy sprzedaży biletów lotniczych.
Zwracamy przy tym uwagę, że nie bierzemy odpowiedzialności za skutki transakcji przeprowadzanych pomiędzy użytkownikami serwisu.

Moderator: #Moderatorzy

Bilet do Delhi

Postprzez rosowka » Cz sty 14, 2010 10:42 am

Witam

Na British Airways można kupić bilety na październik tego roku za 360 funtów w obie strony z Londynu do Delhi. Po przeliczeniu na złotówki daje to ok. 1650 zł. Minus taki, że z Londynu. Czy jest to rozsądna cena za bilet? Warto cos takiego kupić czy czekać na niższe ceny? Boję się, że im bliżej wyjazdu tym bilety będą droższe.

Patrząc na oferty połączeń do Londynu można coś znaleźć za ok. 400 zł, czyli w obie strony z Warszawy do Delhi cena była by na poziomie 2000-2100 zł.

Warto?
Patrzyłem na AirFrance, Finnair i tam ceny są zdecydowanie wyższe. Dlatego nie wiem czy to w BA to dobra oferta czy po prostu AF i Fin mają wyjątkowo drogo?

A może czekać do ostatniej chwili na promocję lastminut na lot do Delhi? Tylko niechciałbym obudzić się z reką w nocniku, że w wakacje będę za bilet płacił 3000 zl.
rosowka

Re: Bilet do Delhi

Postprzez adamuto » Cz sty 14, 2010 11:05 am

Cena (łącznie ponad 2k) nie jest atrakcyjna. Na 2-3 miesiące przed wylotem powinno się coś (Finnair, Aeroflot) znaleźć w okolicach 1600-1800 zł. Swiss, Austrian, Lufthansa powinny wrzucić jakieś oferty za ok. 1900-2200 zł. Do października jeszcze daleko. Radzę czekać.
adamuto

Postprzez rosowka » Cz sty 14, 2010 11:28 am

Pisząc 1600-1800 i 1900-2200 masz na myśli loty z Warszawy do Delhi, a nie ze stolicy europejskiej do Delhi?

Jak ktoś latał na tej trasie w ubiegłych latach to w jakim okresie rezerwowaliście bilety? Czy jest jakiś graniczny miesiąc do którego się czeka na promocje, a jak nie będzie nic ciekawego to się kupuje bilet bo potem będzie już tylko drożej?

Ja nadal rozumowaniem tkwię kilka lat temu - jak się nie kupiło biletu dużo wcześniej to potem ceny były astronomiczne. Teraz tak nie jest?
rosowka

Postprzez adamuto » Cz sty 14, 2010 11:48 am

Z Warszawy. Z doświadczenia wiem, że najtaniej jest ok. 2-3 miesiące przed wylotem - wtedy jest najwięcej promocji.
adamuto

Postprzez Sinus » Cz sty 14, 2010 4:23 pm

Air India z Londynu jest po 1520zl.
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Więc odwiąż liny, opuść bezpieczną przystań. Złap w żagle pomyślne wiatry. Podróżuj. Śnij. Odkrywaj. M. Twain.
Sinus

Postprzez pavep » Pn lut 08, 2010 12:43 pm

Witam
Szukam tanich biletów na okres około dwóch miesięcy do Indii. Wiem że linie lotnicze jak Aerosvit, Aeroflot, Finnair itp organizują promocję na tego typu loty w granicach 1700-1900 np z WAW - DEL, ale niestety te bilety mają ważność 1 miesiąca, a mnie interesują bilety co najmniej na 45 dni.
w Terminie od 8.07 do 27.08 lub później.

Aeroflot ma w sprzedaży bilety z WAW przez Moskwę do DEL w terminie 45 dni za 2150 czy to jest dobra cena? Znalazłem również na ten termin bilety Kinghtfishera z LON - DEL za 1650 zł w obie strony, ale jak wiadomo trzeba się jeszcze dostać do Londynu, lądując pewnie w Luton lub Gatwick, trzeba dostać się na Heathrow, więc wzrastają koszty które moga urosnąć do 2000 zł.

Czy to jest najtańsze rozwiązanie? Waszym zdaniem lepiej kupować teraz bilety czy czekać do kwietnia, maja na jakieś promocje?
pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
pavep

Postprzez wilk » Pn lut 08, 2010 12:55 pm

na czas obecny linie Gulfair czy Omanair mają bilety do DEL lub BOM za koło 300-320GBP z LHR
ja patrzyłem na okres wylotu na początku marca i pobyt dłużej niż miesiąc
czyli jakby nie patrzeć miesiąc przed wylotem
ja na lipiec czy później spokojnie bym również poczekał bo na pewno coś będzie

a co do dojazdów między lotnskami w Londynie to nie jest tak tragicznie
co prawda nie testowałem ale sprawdzałem ceny i np z Luton do centrum można się dostać easybusem już od 0,5 do 8GBP a potem w metro za koło 5gbp i jest się na lotnisku
ogólnie jak się wcześniej poszuka połączeń autobusowych czy kolejowych na wyspach to można bardzo tanio pojechać
ja np kupiłem bilet na pociąg z Birmingham do Liverpoolu za 5,5GBP :)
wilk

Postprzez rosowka » Wt mar 02, 2010 9:08 pm

Jak to jest z podróżą do Delhi Aeroflotem. Międzylądowanie jest w Moskwie. Czy potrzebna jest wiza rosyjska jeżeli aeroflotem lecę z Warszawy do Moskwy i dalej do Delhi?

Orientuje się ktoś w cenach Delhi - Kathmandu? Patrząc na cleartrip dostaję najtańszy lot w granicach 650 zł. Szukając poprzez e-sky.pl, tanie-loty.pl bilety na ten sam lot (te same godziny itd.) są w cenie ok. 850 zł. Z czego wynika tak duża różnica? Lot jest obsługiwany przez Air India. Jak sprawdzałem na stronie air india to tam bilet jest drożej o przeszło 4000 INR niż na cleartrip. Cleartrip ma tak dobre ceny czy to jakaś pomyłka?

Pozdrawiam
rosowka

Postprzez Gacus » Wt mar 02, 2010 9:49 pm

Na tranzyt w Moskwie nie potrzeba wizy.
Gacus

Postprzez rosowka » Śr mar 03, 2010 6:30 pm

Dzięki za info.

A coś wiecie w sprawie cen Delhi - Kathmandu. Na cleartrip 850 zł za 1 osobę w obie strony. Drogo. Jaką linią lotniczą można dostać się do Kathmadnu, aby było jak najtaniej? A może te 850 zł to takie są ceny i trzeba się z tym pogodzić?

Pozdrawiam,
Marcin
rosowka

Postprzez fictionace » N mar 07, 2010 2:45 pm

Witam,

Rozglądam się za biletami Waw-Del.
Od dłuższego czasu jedynym połączeniem jakie znajduje w rozsądnej cenie jest to o którym byłą mowa wyżej przez Moskwę (aeroflot).

Pomyślałem jednak, że zapytam was o jakieś alternatywne możliwości/trasy.
Mogą być kombinowane (w granicach rozsądku), byle by cena była mniejsza od proponowanej przez aflot: 1800zł

Interesują mnie dwa bilety. Termin 24.03-14.04, czyli około trzy tygodnie ("urlopu"), ale jesteśmy dość elastyczni.
Może być nawet zamiast Delhi, Bombaj czy Goa.

Gorąco pozdrawiam i z góry dziękuje.

Filip
fictionace

Powrót do Giełda biletów lotnicznych

Travelbit on Facebook