Qatar Airways

Proponujemy tutaj zamieszczanie ofert zakupu czy sprzedaży biletów lotniczych.
Zwracamy przy tym uwagę, że nie bierzemy odpowiedzialności za skutki transakcji przeprowadzanych pomiędzy użytkownikami serwisu.

Moderator: #Moderatorzy

Qatar Airways

Postprzez Ewela » Śr kwi 28, 2010 9:41 am

Mam parę pytań odnośnie linii Qatar Airways.
Czy ktoś miał z nimi jakieś problemy? Wiem, że to jedna z najlepszych linii. Za bilety płaci się wyłącznie kartą kredytową? Słyszałam, że na lotnisku trzeba pokazać tę kartę? Gdzieś tu kiedyś czytałam, że jak się leci z Niemiec, to jest jakaś opcja, że kolej jest za free?
"Ten, kto błądzi, odkrywa nowe szlaki"
Nils Kjær
Ewela

Re: Qatar Airways

Postprzez tropikey » Śr kwi 28, 2010 10:00 am

cześć,

w moim przypadku linia okazała się ofiarą swojej świetnej renomy. Być może moje oczekiwania były zbyt wysokie, ale podróż nas rozczarowała. Największy minus to lotnisko w Dausze. Żeby się nie powtarzać, proponuję zajrzeć do tej dyskusji:

http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne/17-opinie_i_uwagi_o_liniach_lotniczych/14253-qatar_airways_opinie_i_wrazenia.html

Miej tylko na uwadze, że leciałem z żoną i cóką, więc nasze odczucia mogły być inne, niż pasażerów lecących samotnie, a przynajmniej bez dziecka...

Pozdrawiam, Bartek
tropikey

Postprzez Ewela » Śr kwi 28, 2010 10:38 am

Ok, poczytałam już trochę. Fajna opcja z tym niby darmowym hotelem jak się długo czeka :)
Ale nie ma żadnych problemów przy płatnościach kartą?
"Ten, kto błądzi, odkrywa nowe szlaki"
Nils Kjær
Ewela

Postprzez tropikey » Śr kwi 28, 2010 12:14 pm

co do karty, to bilety kupowałem na expedia.de i żadnych problemów nie było. Jedyne, o czym trzeba pamiętać, to że mogą zażyczyć sobie okazania karty, którą dokonywano płatności. W naszym wypadku to nie wystąpiło, ale czytałem kilka razy o sytuacjach, w których chcieli tą kartę zobaczyć. Jeśli zatem planujesz, że zakup będzie przy użyciu karty osoby, któa nie będzie pasażerem, lepiej poszukaj informacji o ewentualnych konsekwencjach. Jeśli jednak karta należy do Ciebie i będziesz ją miała w czasie podróży, nie ma żadnych problemów.
Pozdrawiam, Bartek
tropikey

Postprzez Fly away » Pt kwi 30, 2010 1:23 pm

Witaj,

Lecialam raz przez Dohe, nie bylo zadnych problemow.
Ponoc odgrazaja sie ze moga chciec zobaczyc karte, ja jednak zwykle place karta meza, (w innych liniach o tym wymogu) maz ma inne nazwisko i nigdy nie poprosili mnie o jej okazanie.
Zreszta wtedy, lecac przez Dohe bookowalam bilet w biurze Orbisu w Szczecinie , tam zaplacilam gotowka a kobieta zaplacila biurowa karta kredyt. wiec wiedzac o takich mozliwosciach nie wierze w zadne 'konsekwencje" ze strony biura pozdrozy.Spojrzmy na to z innej strony: koncu jestes pasazerem, ktory zakupil bilet, wiec oczekujesz serwisu a nie dochodzenia w stylu NKWD skad ten bilet mialas. To nie urzad podatkowy :)
Fly away

Powrót do Giełda biletów lotnicznych

Travelbit on Facebook